Softshell

 
Hardshell versus Softshell kleding.

Op het gebied van waterdichte bescherming tegen ademend vermogen bieden softshell en hardshell kleding
elk een mate van beide, maar ze vallen aan weerszijden van de middellijn.

Hardshell kleding staat bekend om het maken van een volledig waterdicht, minimaal ademend materiaal dat regen, sneeuw en nat weer buiten houdt.
Omdat het volledig waterdicht is speelt het ademende deel van hun prestatiebelofte altijd de tweede viool, wat wil zeggen dat je je aardig in het zweet kan werken.

Softshell kleding leggen meer de nadruk op het ademende deel van het “waterdichte prestatie” aanbod.
Nog steeds ontworpen om te beschermen tegen nat en wild weer aangezien het waterafstotend en windwerend is en daarmee zo goed als geen nat doorlaat.

De afweging is een elastische comfortabele stof met een ongelooflijk ademend vermogen om de aanwezigheid van dat klamme gevoel dat zo gewoon is bij het zweten in hardshell kleding weg te nemen.

Lucht beweegt veel vrijer door softshell kleding, wat betekent dat de lichaamswarmte en transpiratie die gepaard gaan met buitenactiviteiten zoals motorrijden, golfen
skiën, wandelen, backpacken, klimmen en paardrijden veel sneller van de drager kunnen wegstromen en gemakkelijker dan met hardshell kleding.
Dit maakt softshell kleding ideaal voor omgevingen of seizoenen waarbij je niet wordt blootgesteld aan extreem grote hoeveelheden regen. Met softshell kleding ruil je volledige waterdichtheid voor een drastische verbetering van het elastische en ademende vermogen.

Softshell kleding is gemaakt van zachte, elastische synthetische stoffen die strak zijn geweven om wind en water buiten te houden terwijl ze toch onbeperkte bewegingsvrijheid bieden.
Naast hun strak geweven constructie van synthetisch materiaal is softshell kleding gecoat met een duurzame waterafstotende stofafwerking.
In combinatie met het strak geweven materiaal zorgt dit ervoor dat sneeuw, regen en ander vocht niet doordringen wat een extra niveau van bescherming tegen weersinvloeden toevoegt.